Lokale specialiteiten:
De Griekse keuken is bij iedereen meer dan bekend, maar zijzelf eten het liefst buiten de deur. Daarom zijn er overal restaurantjes te vinden. 's Avonds gaan de meeste restaurants om 19.00 uur open, maar de Grieken zelf komen pas na 21.00 uur. Daarna gaan ze vaak nog naar een café voor een kop koffie of een stuk gebak. Het Griekse menu is redelijk sober en men werkt graag met olijven, tomaten, komkommer, paprika, knoflook, vis, rijst, uien, artisjokken, aubergines, kruiden en witte schapenkaas (feta). Veel voorkomende gerechten zijn moussaka, pilafi, keftedes, kokoretsi, arnaki souvlas, gounoropoulo, souzo-kakia, stifado, kotopita en souvlaki of sardeles. Goede cafés hebben de lekkere katalaba, een mengsel van uitgeperst sinaasappel- en citroensap. Fix is het veel gedronken Griekse bier. De nationale drank is de ouzo, een anijsbrandewijn met een flink alcoholgehalte. Raki is eveneens sterk en scherp van smaak, maar wordt voornamelijk op Kreta gedronken.