DE MOOISTE STRANDEN OP KRETA VOLGENS TUI: 5 X WEGDROMEN AAN ZEE

Deel dit artikel

Zoek het perfecte strand op Kreta

Stranden waar je je ogen uit kijkt, relaxen bij een sfeervolle beachclub en genieten van een heerlijke ouzo. De ideale vakantiemix vind je op het Griekse eiland Kreta. Niet voor niets is dit heerlijke eiland een van de meest populaire strandbestemmingen binnen Europa. Of je nu wegdroomt op Kalypso Beach, dineert with a view bij restaurant Prima Plora of zwemt in de baai van Agia Marina Beach. Kun je niet kiezen? Dan bezoek je gewoon elke dag een ander strand. Een vakantie op Kreta heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie. Wij tippen je de mooiste stranden op Kreta.

Wegdromen op Kalypso Beach

Ten zuiden van Rethymnon vind je Kalypso Beach. Laat dit sprookjesachtige landschap je verrassen. Want deze baai wordt omgeven door enorme rotsen die uit de zee opdoemen. Fun fact: deze baai wordt ook Pirate’s Fjord genoemd en dankt deze koosnaam aan schuilende piraten in de Byzantijnse tijd. Een loopbrug verbindt beide zijden van de inham. Op deze hoogte is het uitzicht verbluffend. Vanaf hier zie je elk detail van de zeebodem in het turquoise en kraakheldere zeewater. Daarom is Kalypso Beach ook de perfecte plek om de onderwaterwereld te bewonderen. Dus pak je snorkelspullen en neem een duik in het diepe.

Het perfecte familiestrand: Livadi Beach

Vakantie op Kreta met kinderen? Dan hoort een stranddag op Livadi Beach zeker op je to do list. Dit gezellige strand ligt bij een van de leukste badplaatsen, namelijk het stadje Bali. Een langgerekte baai waar het strand langzaam afloopt de zee in en waar bijna geen golfslag te bekennen is. Als je het ons vraagt, de ideale plek voor een zonvakantie met kids. Vergeet dat emmertje en schepje niet voor het bouwen van al die zandkastelen in de branding. En weet je wat hier zo leuk is? Het zand en het zoute water spoel je zo van je af bij de douches voor je neerstrijkt op een strandbed om te luieren in de Griekse zon. Even de benen strekken? Aan het strand ligt een lange boulevard met een enorme keuze aan tavernes, bars en souvenirwinkels. Een familievakantie hier is helemaal top. Geen wonder dat Livadi Beach zo goed scoort op de lijst met mooiste stranden op Kreta.

Beachclubs ontdekken bij Agia Marina Beach

Agia Marina Beach ligt aan de noordkust van Kreta aan de baai van Chania. Het azuurblauwe water en het goudkleurige zand maken dit strand een lust voor het oog. En ook je andere zintuigen worden niet vergeten. Ruik je die heerlijk frisse geur van de sinaasappelbomen? Ruik je een sinaasappel, dan denk je vanaf nu steevast terug aan die fijne strandvakantie op Kreta. Samen met je geliefde of met vrienden is het hier goed toeven. Altijd een goed teken: ook de locals komen graag naar Agia Marina Beach om van een stranddag te genieten. Als je hier in de zomermaanden bent, zijn de beachclubs Red Havana en Ammos & Illios een dikke aanrader. Bestel een heerlijke lunch of diner of zwijmel weg met een drankje met rustgevende loungemuziek op de achtergrond. Yamas!

Fotowaardig Rethymnon Beach en Preveli Beach

Een tip om te bezoeken tijdens je vakantie op Kreta is Rethymnon Beach. Het langgerekte witte zandstrand en de heldere zee vind je in het centrum van Rethymnon. De sfeervolle haven ligt vol met typerende Griekse vissersboten en ook de karakteristieke vuurtoren trekt je aandacht. Op het strand met luxe strandbedden en parasols sla je in alle rust je nieuwe boek open. Sluit je dag hier af met een diner bij restaurant Prima Plora dat aan de andere kant van de haven ligt. Proef de lekkerste gerechten uit de mediterrane keuken en geniet van het uitzicht over zee met de ondergaande zon op de achtergrond.

De avonturiers onder ons willen het eiland beter leren kennen. En de beste manier om dat te doen is met een huurauto. Daarmee toer je zo naar onze laatste tip voor het mooiste strand op Kreta. Rij naar de zuidkust van centraal Kreta en maak onderweg een pitstop bij Preveli Beach. Spendeer een paar uur op dit zandstrand omringd met palmbomen, steile rotswanden en de rivier die uitmondt in zee. Je zou bijna denken dat je in de tropen bent. Deze plek is een levende ansichtkaart die je gezien moet hebben tijdens je vakantie.

Hoteltip

Onze absolute tip voor je verblijf op Kreta is Grecotel Creta Palace op zo’n 4 kilometer van het gezellige centrum van Rethymnon. Dit vijfsterrenhotel biedt alle faciliteiten voor de perfecte zonvakantie op Kreta. Gezelligheid aan een van de vijf bars, of een sessie met-de-zon-meedraaien bij het strand. Hier kom je tot rust. Met als allerbeste feature van Grecotel Creta Palace natuurlijk de ligging aan het zandstrand van Rethymnon.

Meer info?

Dit was slechts een greep van de mooiste stranden op Kreta. Zoek je meer tinten blauw? 
Neem contact op met uw Selectair reisagent voor meer info en boek die heerlijke reis.
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Colours of the World

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Albert I Laan 96 B GV02
8670 Oostduinkerke